home    
     
  Humaan Pappiloma VirusQkoorts  
 

Deze praktijk ligt midden in een gebied waar Qkoorts heerst en afgelopen tijd heb ik een aantal patiënten met succes behandeld in verband met klachten die bleven bestaan na het doormaken van deze ziekte.

Q-koorts is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie: Coxiella Burnetti. Deze bacterie komt voor bij dieren en veroorzaakt vroeggeboorte. De verspreiding van de bacterie treedt in onze omgeving vooral op ten gevolge van vroeggeboorte bij geiten en schapen.
Bij mensen leidt een infectie door deze bacterie na een incubatietijd van 2 à 3 weken tot verschillende klachten. De infectie treedt in het algemeen in het voorjaar op. Velen worden niet ziek. Maar als er wel ziekte optreedt kan dat een ernstig ziektebeeld zijn: hoge koorts, hoofdpijn, spier en gewrichtspijn en een algemeen ziektegevoel met veel zweten. Ook longontsteking, hoesten, leverontsteking en ernstige vermoeidheid kan een gevolg van de infectie zijn.
Als U vermoedt dat U de ziekte Q koorts heeft, raadpleegt U uw huisarts. Deze kan bloedonderzoek doen en U een antibioticum voorschrijven.

 
1/2
     
copyright© 2010